Wróć   Bezwypadkowe ;-) Forum Motoryzacyjne > .:: Nieuczciwi sprzedawcy ::. > Uwaga - Nieuczciwy Sprzedawca

Wyszukiwarka
Zaawansowane Wyszukiwanie

Konkurs: VI Edycja Łowcy Wraków
Bezwypadkowe.net w TVN Turbo

Uwaga - Nieuczciwy Sprzedawca Jeśli oszukał Cię nieuczciwy sprzedawca auta - napisz i ostrzeż innych.

> .:: Nieuczciwi sprzedawcy ::. > Uwaga - Nieuczciwy Sprzedawca

Uwaga na oferty z Mobile.de

Odpowiedz

Narzędzia wątku
stare 19-03-09, 13:52   #51
lakiernik2
Użytkownik

Rating: 0% (0)

Wyłapane Auta
Bylem / Widzialem - Ostrzegam - III Edycja Igielki z Internetu - czyli uwaga na te auta! III  Bylem / Widzialem - Ostrzegam - III Edycja 
Razem: 3

Piwka Panel Piwny:
lakiernik2 is on a distinguished road

Domyślnie Odp: RE: Uwaga na oferty z Mobile.de

kurcze paszport konczyl sie w maju 2007
Proszę wszystkich czytających ten tematu - jeśli jesteście zarejestrowani na jakimkolwiek forum to ostrzeżcie innych aby nie spotkało ich to samo co mnie Uważajcie!!! Nie dajcie sie naciągnąć

Pozdrawiam
Patrycja

Skan dowodu tego o****ta.

[attachment=76][/quote]
lakiernik2 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Nie przeczytane Wczoraj, 11:03 AM   # (permalink)
Panna
Bezwypadkowa ;)

ebuke is on a distinguished road
Domyślnie

ebuke jest nieaktywny Dodaj Punkt Reputacji dla ebuke Raportuj zły post  
stare 21-03-09, 12:55   #52
kazik8585
Początkujący

Piwka Panel Piwny:
kazik8585 is on a distinguished road

Domyślnie Odp: Uwaga na oferty z Mobile.de

To i ja cos dodam ,jakieś 4 lata temu znalazłem na motoscout suzuki gsx-r 600 2001r chyba za 1000 e napaliłem sie moja dziewczyna napisała miala gośc odpisał pzrysłał wiecej zdjęć i oczywiście napisał by wysłac przez western.. .Napisałem że mam brata w Londynie i niech poda adres on obejrzy motor bo zadnej zaliczki nei wpłace kontakt se urwał .Inan sytuacja w tamtym roku wybrałem sie po honde cbr 900 do monahium super okazja itd. zajeżdzam a tam trup składany z 2 róznych modeli cześc od modelu 94-97 czesc od 98-99 ,Turek oczywiście sie upiera sie że to orginał ( na stanie ma jeszcze około 20 motocykli wszystkie po przejściach ) przejechałem 1500km i nie kupiłem dzieki Bogu tego szrotu miałem jeszcze 3 ogłoszenia osób prywatnych no i kupiłem sliczna cbr 900 rocznik 1998 ,która mam do dziś. Kosztowała tyle co w Polsce moze drożej ale za to kupiłem ideał od pierwszego własciela po serwisie i nie żałuje i tu mój apel do wszystkich w Niemczech nie ma perełek za grosze chcesz coś kupić idealnego pzryszykuj sie że zapłacisz drożej niz w Polsce nikt nie sprzedaje aut w super stanie za grosze.

P.S powiedzcie w jaki sposób onie odbierają te pieniądze
kazik8585 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 21-03-09, 13:44   #53
unipan
Użytkownik

Wyłapane Auta
Igielki z Internetu - czyli uwaga na te auta! III  Igielki z Internetu - czyli uwaga na te auta! III  Igielki z Internetu - czyli uwaga na te auta! III  Igielki z Internetu - czyli uwaga na te auta! III  
Razem: 6

Piwka Panel Piwny:
unipan is on a distinguished road

mozna zrobic nowa zasade przy zakupie auta: nie robi sie interesow zadnych z poludniowcami wlacznie z rumunami
unipan jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 30-03-09, 09:44   #54
Andrebar
Użytkownik

Wyłapane Auta
Igielki z Internetu - czyli uwaga na te auta! Bylem / Widzialem - Ostrzegam Bylem / Widzialem - Ostrzegam - VI Edycja Konkursu 
Razem: 3

Piwka Panel Piwny:
Andrebar is on a distinguished road

Piszcie Piszcie i Ostrzegajcie o metodach "dojenia" i wyciskania kasy z potencjalnego klienta moze i naiwnego ale przyznajcie, caly czas wierzymy ,ze jestesmy "dzieckiem szczescia" i to nam trafia sie ta okazja a wiekszosc to ogol ,ktory farta nie ma!! Na psychologi bazuja o****ci i podaja nam to czego szukamy- CENE to jest podstawa przynety aby zwrocic na swoje oglo uwage!! Poszukiwaczom "Cenowych okazji" nalezy zyczyc zdrowia szczescia i ...odrobiny rozumu! A propo mobile.de. - rada- 1-zwracajcie uwage od kiedy taka firma jest na rynku 2-jak sie nazywa, inne jak typowo niemiecko brzmiace nazwiska czy imiona powinny zwiekszyc Wasza czujnosc. 3-sposob robieni i ustawienia auta do fotek (najczesciej robione na mokro) i pokazuja tylko elementy lepiej zachowane A teraz ZASADA nr1 jesli naprawde chcecie zobaczyc i porownac ceny danego modelu to w wyszukiwarce wbijcie , zeby pokazala tylko oferty Privat-(sa wyswietlane w gornym rogu oglo na niebiesko. I niestety ale tu rowniez trzeba byc ostroznym bo handlarze podpinaja sie pod te oglo ale to juz tylko margines!! Porownajcie przebiegi i ceny to bedziecie wiedziec skad biora sie "Rodzyny" i okazje ktorymi zasypane sa portale ogloszen sprzedam! Pozdro
Andrebar jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 30-03-09, 11:04   #55
trajano
Inspektor

Wyłapane Auta
Igielki z Internetu - czyli uwaga na te auta! - IV Igielki z Internetu - czyli uwaga na te auta! - IV Igielki z Internetu - czyli uwaga na te auta! Igielki z Internetu - czyli uwaga na te auta! 
Razem: 7

Piwka Panel Piwny:
trajano is on a distinguished road

Dobrze jest odwidzić tą stronke zanim się zainteresujesz bliżej taka "okazją"

http://wiki.aa419.org/index.php/Main_Page

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 signatures.
trajano jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Podziękowania od:
stare 01-07-09, 17:05   #56
filcia
Początkujący

Piwka Panel Piwny:
filcia is on a distinguished road

To ja ostrzegam przed
Otomoto, ogłoszenie nr C9017927, sprzedający Molaf Wolfgang, mosdancior@gmail.com

Próba wyłudzenia pieniędzy przez transfer zagraniczny, naciągana historia, sprzedaż za 50% ceny rynkowej.
http://img191.imageshack.us/i/suzuki.jpg/

http://otomoto.pl/suzuki-grand-vitara-C9017927.html
filcia jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 02-07-09, 23:17   #57
Slash
Użytkownik

Piwka Panel Piwny:
Slash is on a distinguished road

Sie ma.
Te oferty pojawiaja sie wszedzie. ja trafilem na taka w UK, tam gosc chial zeby mu przeslac zaliczke przez Western Union ;-) Znalalzem nawet klub ktory walczy z tymi cwaniaczkami wysylajac im przez Western Union falszywki drukow z fikcyjnymi danymi ;-) Dziwi mnie tylko, ze ludzie daja sie na to zrobic.
Slash jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 04-07-09, 19:31   #58
Rafala8

Piwka Panel Piwny:
Rafala8 is on a distinguished road

Trzeba byc d****em(nikogo nieobrazając) żeby dac sie nabrac na tanie dobre auta z europy zachodniej.Ludzie nikt nie sprzeda dobrego auta za psie pieniadze.Dobre auto jest o wiele drozsze za granicą,aniżeli w naszym porąbanym kraju.Widze,że jeleni nie sieją sami rosną.Krew mnie zalewa jak czytam te posty.Takich naiwniaków nie widziałem jeszcze.Ale nic handlarze muszą z takich jeleni zyc.Kiedys sprzedawałem autko bezwypadkowe lecz lekko porysowane na zderzaku.Baba jak to zobaczyła to się oburzyła,że są rysy.Nastepnie poszła do kumpla,który miał takie samo auto lecz bez ryski i jeszcze tańsze i co kupiła go,niewiedząc,że autko miało wymienione dwie cwiartki.Dziwne,że auta w polsce są tańsze,aniżeli w niemczechI jeszcze maja takie małe przebiegi
Rafala8 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 28-07-09, 16:26   #59
ololo9
Początkujący

Piwka Panel Piwny:
ololo9 is on a distinguished road

A oto kolejny z bandy o****tów:
Delia Matranache
Brussel
1000
+32(B) 0489/790997
BMW 320d na www.aotozone.be
ID ogłoszenia 29BD34

Nie dajcie się wy****ć i pamiętajcie ''NIE JESTEŚ PEWIEN - SPRAWDŻ NA GOOGLE''
ololo9 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 31-07-09, 15:47   #60
aleksgo
Początkujący

Piwka Panel Piwny:
aleksgo is on a distinguished road

Witam.
Od niedawna jestem zarejestrowany na forum, choć z uwagą czytałem wcześniej jego zawartość.
Sam również niejednokrotnie szukając okazji na niemieckich stronach miałem doczynienia z o****tami. Zazwyczaj kontakt urywał się gdy w mailu prosiłem o podanie numeru telefonu i miejsca pobytu sprzedawcy informując jednocześnie, że mój kolega przebywający w Anglii ( do tego kraju miałem szczęście) skontaktuje się z tą osobą w celu obejrzenia samochodu.
Jak napisałem kontakt urywał się, wtedy ale zawsze poprzedzony był kilkudniową wcześniejszą korespondencją.
W moim odczuciu korespondując z o****tem zajmuje się mu czas. Wydaje mi się, że wydajnośc o****ta znacznie spada, gdy jednocześnie korespondować z nim będzie kilku "zainteresowanych". Może więc zarzućmy poszczególnych oferentów pytaniami, prośbami o dodatkowe zdjęcia, skany dokumentów a wyniki "walki" opisujmy na forum?
aleksgo jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
000, 100, 109, 111, 150, 182, 200, 2000, 2008, 240, 250, 300, 430, 500, ale, amg, andreas, audi, auta, auto, bardzo, bedzie, bylo, być, byłem, będzie, cenie, ceny, chcą, ciągle, code, domu, dostęp, dostępne, duże, dzieki, dzień, dzięki, firmy, heheh, ile, jak, jakas, jako, jednak, jego, jest, jeszcze, juz, już, kase, kogo, konto, kupić, kupna, lewa, miejscu, mobile, mobile.de, mobilede, może, możliwe, naprawdę, nie, nova, nowe, nowe auto, nowego, number, odp, oferta, oferty, ostrzegam, oszusta, passata, pieniadze, pierwszy, pięć, podejrzewam, policji, polski, ponad, poza, prawie, przez, race, raczej, ryzyko, samochodem, sie, się, sobie, sportowych, sposoby, sprawdz, sprawdzić, sprawy, sprzedawcę, sprzedaży, strone, super, , takie, team, tego, trafi, tylko, tym, tys, umowy, uwaga, volvo, warto, west, wiadomo, widac, wszystkie, wszystko, wycieczkę, zanim, że