Wróć   Bezwypadkowe ;-) Forum Motoryzacyjne > .:: Nieuczciwi sprzedawcy ::. > Uwaga - Nieuczciwy Sprzedawca

Wyszukiwarka
Zaawansowane Wyszukiwanie

Konkurs: VI Edycja Łowcy Wraków
Bezwypadkowe.net w TVN Turbo

Uwaga - Nieuczciwy Sprzedawca Jeśli oszukał Cię nieuczciwy sprzedawca auta - napisz i ostrzeż innych.

> .:: Nieuczciwi sprzedawcy ::. > Uwaga - Nieuczciwy Sprzedawca

Odpowiedz

Narzędzia wątku
stare 01-07-09, 00:43   #21
PERINET
Użytkownik

Rating: 0% (0)

Piwka Panel Piwny:
PERINET is on a distinguished road

Domyślnie Odp: Uwaga na użytkownika kormark na allegro i komis Groszewski we włocławku

Witam wszystkich, pozwolę sobie dodać te trzy grosze do tematu Włocławka. Otóż w miniony piątek miałem tę "przyjemność" przejeżdżać przez to miasto. Fakt że szukam samochodu spowodował iż "przeryłem" wszystkie możliwe komisy i salony w okolicy głównej arterii włocławka. Jednoznacznie stwierdzam iż samochody które oglądałem miały coś na rzeczy. Oczywiście panowie pełniący rolę personelu byli bardzo mili i uczynni i nawet pomagali w wyborze modelu i ceny. Niestety prawie zawsze wychodziło coś już przy pierwszym podejściu do auta. Szukałem jakiegoś rozsądnego diesla combi w cenie do 25 i do 50 tyś, lecz żaden z prezentowanych modeli nie okazał się samochodem bezwypadkowym.Owszem można twierdzić że jakieś przerysowanie, wgniecenie, i niech będzie walnięta szyba czy coś w tym stylu... To jaki problem zrobić zdjęcie i mieć dokumentację że samochód był taki i taki? Jako potencjalny klient uważam że tak jest uczciwie, po co mam słuchać jakiś historyjek że samochód miał lekka obcierkę na parkingu albo że ciocia nie trafiła w bramę przy cofaniu? Proste i genialne zrobić dokumentację zdjęciową i wszystko jasne. na którymś z komisów zauważyłem pana który fotografował jakiegoś Scenika (granatowy) na odległość był całkiem całkiem, natomiast przyjrzałem się tarczom hamulcowym tego auta i mówiąc szczerze wpadłem w lekka panikę, tarcz i klocków hamulcowych prawie nie było(nigdy nie widziałem tak zajechanych hamulców)!!! Jakby co proszę uważać na granatowego scenika z komisu we włocławku (nie pamiętam danych komisu a sam samochód był bez numerów i wywieszki dla klienta).Pozdrawiam wszystkich, może ten post nie wnosi nic konkretnego ale ogólnie chciałem się podzielić oględzinami. Reasumując dużo "pułapek".
PERINET jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 11-09-09, 12:34   #22
Jacenty85
Początkujący

Piwka Panel Piwny:
Jacenty85 is on a distinguished road

Domyślnie Odp: Uwaga na użytkownika kormark na allegro i komis Groszewski we włocławku

Witam! Co prawda nie jestem jakimś super fachowcem ale uważam, że umiem rozpoznać auto powypadkowe. Jeśli chodzi o Włocławek - moje rodzinne miasto-to jest po prostu tragedia. Cały ciąg komisów w kierunku Torunia to istne złomy. Niedaleko wspomnianego komisu Groszewski znajduje się jeszcze jeden...tam to jest tragedia. Auta wyglądają tak jak by ktoś po nich skakał a na dzień dobry właściciel serwował im uderzenie z baseballa.
Wyjeżdżając z Włocławka w kierunku Kruszyna (południe) w miejscowości mieści się kolejny znany komis...Znam zakład naprawczy z którego wstawiane są samochody do tegoż komisu...Nigdy nie zapomnę Passata rocznik 2005 z uciętym przodem i rocznego "wybebeszonego" Scenika całego w szpachli, którego wiązki elektryczne walały się w piachu...oba te auta po tygodniu stały w komisie...współczucie dla nowych właścicieli
Jacenty85 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Podziękowania od:
stare 06-10-09, 00:02   #23
milkor
Użytkownik

Wyłapane Auta
Zanim kupisz - Sprawdz VI Edycja Konkursu 
Razem: 1

Piwka Panel Piwny:
milkor is on a distinguished road

Około 2msc temu w komisie Groszewski oglądałem forda focusa sprowadzonego z włoch.... auto na pierwszy rzut oka wygladało rewelacyjnie, szybko okazało się że błotnik nieudolnie naprawiany, w aucie nowiutki tłumik?! przy przebiegu rzekomo 60tys km... co ciekawe książka serwisowa do tego auta była, ale nie na miejscu, miała dojechać w przeciągu dwóch dni... takiego kitu jeszcze nie słyszałem..

dowiedziałem się czegoś interesującego z ust złotoustego pana sprzedawcy...
otóż jeśli on piszę w ogłoszeniu że auto jest "bezwypadkowe na 100%" oznacza to, że ów handlarz daje gwarancje (ustną), że auto jest sprawne technicznie, ale nie koniecznie bezwypadkowe, ale jeśli w ogłoszenie stanowi że auto jest "bezwypadkowe na 101%" tzn że naprawdę takie jest...

ci goście ogłaszają się na otomoto niby jako osoby prywatne, to jest zgraja cwanych ziomków którzy sprawnie współpracują, z reguły zdjęcia aut robią na parkingu Włocławskiej Hali Mistrzów http://pl.wikipedia.org/wiki/Hala_Mistrz%C3%B3w

Takich ściemniaczy jak w tym komisie, to jeszcze nie widziałem..
milkor jest teraz aktywny   Odpowiedź z Cytatem
Podziękowania od:
stare 09-02-10, 01:49   #24
Master_one
Użytkownik

Piwka Panel Piwny:
Master_one

Milkor to normalka ja też tam u nich byłem więc wierzę w 100%, bo co nieco miałem z nimi do czynienia.
Widzę, że nawet kryptoreklama z Włocławka się pojawiła hmm spory odzew ma ten mój temat . Do użytkownika "somebody" mamusia nie uczyła że nie ładnie jest się przechwalać i wywyższać?Co do handlarzy we włocławku to moje odczucia jednak chyba są słuszne bo wiele osób je potwierdza aha no i jeszcze jedno porównanie Włocławka do Warszawy trochę nie trafione więc nie udała Ci się ta prowokacja.

---------- Post added at 03:42 ---------- Previous post was at 03:37 ----------

Wypowiedź użytkownika Jacenty85 dowodzi, że jednak się nie myliłem co do Włocławka i przemysłu samochodowego, który tam kwitnie. No i ostatnia rzecz nigdy nigdzie nie napisałem, że wszyscy mieszkańcy Włocławka się tym przykrym procederem zajmują, ale zdecydowana większość niestety tak, a takich o****tów jak w komisie Groszewski jest tam sporo ;/. Czego dowodzi odzew handlarzy z tej miejscowości na mój post.

---------- Post added at 03:49 ---------- Previous post was at 03:42 ----------

Dla odświeżenia tematu wrzucam kilka nowych aukcji tego krętacza z gorącym przesłaniem UWAGA NA TEGO O****TA BO SPRZEDAJE ZŁOM

http://allegro.pl/item913213812_aven..._oplacony.html

http://allegro.pl/item911960540_ford...wy_serwis.html

http://allegro.pl/item906795951_vw_p...wy_serwis.html

http://allegro.pl/item904608579_ford...posazenie.html

Widzę, że nie zmienia przyzwyczajeń ciągle starą metodą próbuje ;/ tylko tym razem z droższymi wrakami. Współczuje tym, którzy dadzą się na ten złom nabrać.
Master_one jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 25-02-10, 10:05   #25
ełp

Piwka Panel Piwny:
ełp is on a distinguished road

buahahha dobry jest ten avensis w d-cat 2.2 ....spalił mu w trasie przy ostrym gneceniu 6,5 l...buahhahahaha...chyba jak połowe na lawecie pzrejechał albo na wyłaczonym silniku......mam taki silnik w Rav4 i na trasie przy ostrym gneceniu 10-11 l to zaden wyczyn dla niego......jak ktos łyknie ze to ekonomiczny silnik to.....heheheheheh....silnik jest fajny i ma niezłego kopa i wszystko można o nim powiedziec ...ale nie to że jest ekonomiczny.....
ełp jest teraz aktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 25-02-10, 18:31   #26
sel1969
Użytkownik

Piwka Panel Piwny:
sel1969 is on a distinguished road

Ale spalanie takie jest mozliwe jezeli nim jechał oczywiscie , ja tez kiedys nie wierzylem w takie spalanie w samochodach ale wracajac moim mb 2.2cdi na tempomacie z predkoscia 140km/h ,srednie spalanie jakie pokazal komputer to było 4.9 l/100 i wierzysz albo nie ale nie mam powodu pisać nieprawdy.

Tagi
allegro, groszewski, komis, kormark, uwaga, użytkownika, włocławku